Doelgroepen

Wij werken o.a. samen met:

————–

I   Kwetsbare kinderen met sociaal emotionele problemen

Stichting Maankamp, Oranje huizen, PFS ADO, PFS Excelsior, PFS Dordrecht, PFS Tilburg, PFS basketbal Rotterdam, Jonge mantelzorgers

A. PFS (vijf locaties)
Kinderen met leerachterstanden en sociaal-emotionele problemen worden door een deskundige leiding getrakteerd op een twaalf weken lang durend programma om genoemde achterstand in te halen. Op vijf locaties leveren de goochelaars van Magic Care een belangrijke bijdrage daaraan. Het opbouwen van zelfvertrouwen en het leren presenteren en samenwerken met anderen heeft daarbij de focus.

Contactpersoon Nicole Pont, coördinator PFS Den Haag

“Regelmatig horen wij van leerkrachten dat zij het verbazingwekkend blijven vinden wat deze activiteit elke keer weer voor kinderen betekent. Kinderen die in de klas vrijwel ‘onzichtbaar’ zijn, vertellen vol enthousiasme over de show en tonen hun geleerde trucs voor de klas. Dit is regelmatig de omslag wat betreft hun, vaak vastgeroeste, rol in de klas.”

“Wij hebben al jaren een zeer goede samenwerking met Stichting Magic Care. De professionele aanpak van Magic Care zorgt er elke weer voor dat de kinderen nog meer stappen maken wat betreft hun sociaal emotionele ontwikkeling. Dit heeft weer tot gevolg dat de schoolprestaties ook toenemen.”

B. Oranje huizen (drie locaties)
De voormalige blijf van mijn lijf huizen, waarbij de kinderen die om een of andere manier te maken hebben met huiselijk geweld, veilig onderdak en bescherming krijgen samen met hun moeder. Momenteel werken de goochelaars van Magic Care structureel op drie locaties. De focus ligt op het versterken van het zelfbeeld en het rolmodel van de goochelaar als veilige en betrouwbare volwassene.

Contactpersoon Helene Ouwehand, kinderhulpverlener van Rosa Manus
“De kinderen hebben genoten van de goochelmiddag. De aanpak van de goochelaars was gericht op ieder kind, zowel de jongere als de oudere, werd aangesproken en gevraagd om mee te doen. Ook bij het in je kracht staan werd door eenieder meegedaan en luid gebruld. De benadering van de goochelaars was heel ongedwongen, humoristisch en met respect naar de kinderen toe. De kinderen lieten bij thuiskomst direct het Magic Care doosje zien en de geleerde trucs werden vertoond.”

C. Stichting Maankamp (meerdere keren per jaar)
Kinderen met een laag zelfvertrouwen en/of zwakke sociale vaardigheden worden voor dit kamp uitgenodigd. Tijdens dit vakantiekamp staan plezier, sport en spel, en vriendschap centraal. Op een leuke, kindvriendelijke manier werkt het professionele team vanuit deze elementen aan het zelfvertrouwen, de sociale weerbaarheid en de assertiviteit van kinderen, met direct effect en gericht op de langere termijn.

Contactpersoon Maankamp
“Het optreden van stichting Magic Care is één van de hoogtepunten van dit kamp. De doelstelling van Magic Care sluit enorm goed aan bij de pedagogische en therapeutische doelen die wij met de kinderen in één week trachten te bereiken. Niet alleen de kinderen genieten, maar wij ook!”

D. Jonge mantelzorgers
Jonge mantelzorgers hebben bijvoorbeeld een ziek of gehandicapt broertje of zusje, een ouder met psychische problemen of een verslaafd gezinslid. Ongeveer één op de vijf jongeren in Nederland groeit op met ziekte en zorg in de thuissituatie. Zij zijn ‘jonge mantelzorger’. Ook deze kwetsbare kinderen behoren tot de doelgroep van onze goochelaars.

Contactpersoon Carla Roos:“Het was prachtig om te zien hoe trots en blij de kinderen waren als ze het trucje zelf uit konden voeren. Ze oefenden goed en er was een verlegen meisje bij dat zelfs ook durfde te presenteren. Ook de ouders waren enthousiast en trots op hun kinderen, en sommigen ontroerd.”

II   (Chronisch) zieke kinderen

Emma ziekenhuis, LUMC/WAKZ, Haga/Juliana ziekenhuis, Sophia ziekenhuis, Maasstad ziekenhuis, Sint Franciscus ziekenhuiz, Reinier de Graaf ziekenhuis, Villa Pardoes, stichting Kind en Brandwond, Cystic Fibrose, stichting Semmy

A. Ziekenhuizen (7 locaties)
Op structurele basis zijn duo goochelaars in de volgende ziekenhuizen aan het werk: Emma ziekenhuis, LUMC/WAKZ, Haga/Juliana ziekenhuis, Sophia ziekenhuis, Maasstad ziekenhuis, Sint Franciscus ziekenhuis, Reinier de Graaf ziekenhuis.

De goochelaars werken in duo’s en er wordt intensief samengewerkt met het medisch personeel. De kinderen die het aankunnen/leuk vinden krijgen goochelles aan bed. Er worden kinderen tussen de drie en zeventien jaar bezocht.

Moeder van Thijmen “Ik heb zojuist de vier zusjes van thijmen vol bewondering naar huis gestuurd; hij heeft ze de eend/konijn kaart laten zien en het elastiekjestrucje. Fantastisch! Bedankt aan de twee heren die vanmorgen in het Sophia ziekenhuis voor een super grote glimlach op het gezicht van onze zoon hebben gezorgd!”

B. Chronisch zieke kinderen
Villa Pardoes
Bij Villa Pardoes, krijgen ernstig zieke kinderen, hun broertjes en zusjes en hun ouders een volledig verzorgde korte vakantie krijgen aangeboden. De goochelaars van stichting Magic Care verzorgen daar met regelmaat de theateravond.

contactpersoon Claire van der Weegen: “De gasten hebben weer enorm genoten. Ik vond het zelf ook erg goed. Leuke combinatie waarbinnen beide karakters van de goochelaars goed in uitkwamen. De ouders waren erg positief en vonden het heel knap dat het programma voor alle leeftijden leuk was. Veel diversiteit en interactie in het programma.”

Diverse patientenverenigingen zoals stichting Cystic Fibrose, stichting Semmy, stichting Pallieter, stichting leukemie, brandwonden centrum

III   Kinderen met een verstandelijke beperking

De banjaard Youz

De Banjaard Youz
Kinderen met psychische problemen en verstandelijke beperkingen. Deze kinderen krijgen één keer per jaar een groepsvoorstelling aangeboden. Daarnaast werkt een Magic Care goochelaar zes keer per jaar mee aan een ‘circusproject’. Onzekere kinderen krijgen gedurende een week psycho educatie aangeboden, met daarin als hoogtepunt de eindshow. Deze wordt verzorgd door Magic Care.

Leiding Banjaard Youz Drie groepen kregen een eigen voorstelling en na afloop kreeg ieder kind een goocheldoosje! De kinderen genoten van de voorstelling en deden allemaal super enthousiast mee, ze praten er nu nog over.

IV   AZC

Meerdere lokaties
De kinderen van asielzoekers zijn een vaste doelgroep geworden. Er zijn al diverse voorstellingen en workshops gegeven in een aantal AZC’s. Vaak worden de ouders bij de eindpresentatie uitgenodigd.

Reactie AZC Zeist: “Geweldig! De goochelaars gingen zo leuk met de kinderen om en wisten alle kinderen te pakken en te betrekken bij de voorstelling. Daarna stonden de kinderen zelfverzekerd op het podium, samen met de goochelaars van Magic Care een geweldige show weg te geven voor hun ouders en alle mensen die in de afgelopen periode met hun gewerkt hebben. Er weden heel wat filmpjes gemaakt die vast naar allerhande familieleden ver weg verzonden werden. Het was een magische middag.”

V   Buitenland

Meerdere lokaties

Zelfs als Magic Care goochelaars op reis gaan, weten ze niet van ophouden. Van Albanië tot Brazilië worden er voorstellingen gegeven die kwetsbare kinderen entertainen en ondersteunen.

In de USA (Sacramento) zijn goochelaars zich structureel aan het oriënteren of de Magic Care formule ook daar haalbaar zou zijn, in eerste instantie in ziekenhuizen. Het methodiekboek (de Engelse vertaling) is opgestuurd, via ZOOM worden de goochelaars gecoacht.

 VI   Overigen (eenmalige aanvragen)

Het vergeten kind, Stinafo familiedag, etc.